In heel het land wordt stil gestaan bij ons grootste goed: vrijheid. 75 jaar geleden eindigde de oorlog en we wensen allemaal dat we dat nooit meer hoeven mee te maken. Bij een jubileum als dit horen speciale activiteiten. Eén daarvan is het initiatief van de Stichting Raalte Viert Vrijheid: de eerste Raalte Viert Vrijheid-Rally.

Hieronder lees je wat dat is, hoe het werkt, hoe je kunt inschrijven en hoe leuk deze unieke dag kan zijn.

Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit wat voor auto je hebt. Het enige dat we voor de feestvreugde vragen is om een oranje lintje vast te maken aan de antenne of de ruitenwissers. Oude auto’s, nieuwe auto’, grote of kleine, dichte of cabrio’s, snelle of langzame, mooie of lelijke….het maakt het uit….want we vieren de Vrijheid óók met een kaartleesrally.

We nodigen alle inwoners uit om mee te doen, maar ook als je niet uit Raalte en omgeving komt, maar wel met een échte kaartleesrally onze vrijheid mee wilt vieren ben je van harte welkom om in te schrijven.

De rally start en finisht in Raalte, en voert door alle dorpen van de gemeente. We doen dus Heino, Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Luttenberg, Laag Zuthem, Liederholthuis en Mariënheem aan, mogelijk rijden we zelfs bij jou door de straat!

Er zijn drie klassen: de (heel) laagdrempelige recreatieklasse, de iets minder gemakkelijke toerklasse en de – voor wat meer ervaren rallyrijders – een sportklasse.

Bij een rally als dit speelt snelheid géén enkele rol. Racen en raggen is niet aan de orde. Wat wél telt is of je goed kunt kaartlezen. De recreatieklasse krijgt een volledig ingetekende route, met aanwijzingen waar je links, rechts of rechtdoor moet gaan. Voor deze deelnemers staat puur genieten voorop, en daarom hopen we vooral ook op goed weer, zodat je eens op een andere manier naar onze mooie dorpen en landerijen kunt kijken.

De toerklasse en sportklasse rijden bijv. aan de hand van de bekende kaartleessystemen ‘pijlen kortste route’, of ‘punten’, of ‘ingetekende lijn’.

Schrijf je in!

Interesse in deelnemen?